Beta

Federata Nacionale e Shoqatave Shqiptare Itali.(FNAI)

Via Po.nr.7 .46110.Mantova Itali.
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Federata Shqiptarët e Italisë(FNAI) është apolitike jo fetare e jo fitim prurëse .Ajo ka për qëllim krijimin e një rrjeti të përbashkët të shoqatave shqiptare në Itali e bashkëjetesë paqësore edhe me etnitë e tjera emigrante për integrim,
Është promovuese e identitetit tonë kombëtar në demostrimin e shkëmbimin e eksperiencave për njohjen dhe zhvillimin e artit,kulturës e gjuhës amtare. Në promovimin e shkëmbimin e kulturave internacionale të bashkëjetesës në emigracion dhe çfarëdo aktiviteti që favorizon shoqërizimin,njohjen dhe zbatimin e të drejtave ligjore kundër fenomeneve raciste ,ksenofobe, jo tolerante e diskriminuese.
Merr pjesë ,projekton e promovon inisiativa të ndryshme solidariteti e interkulturale duke favorizuar raportet ndërmjet shtetit Shqiptar e Italian me inisiativa e aksione direkte, sensibilizuese e informuese të opinionit publik për problemet e kohës.Raportet e bashkëpunimit të Federatës FNAI me shoqata,organizata e ente të ndryshme publike e private janë në nivele internacionale ,nacionale teritoriale dhe rajonale si në pjesëmarrje por edhe në themelimin e promovimin e fondacione.instituteve e qëndrave të studimeve shkencore e kulturore.

Detajet

Viti i themelimit
2015
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
Italy
Aktivitetet
Communications
Other
Mediat Sociale
Facebook Twitter