Beta

  Platforma Interaktive e Organizatave Studentore dhe Rinore

  Harta interaktive është një platformë që shërben si bazë e të dhënave të organizatave rinore dhe studentore dhe individëve nga diaspora shqiptare në botë dhe vendet amë. Harta interaktive po ashtu synon të funksionojë si një platformë lehtë e qasshme që i ndihmon organizatat dhe individët të lidhen dhe bashkëpunojnë me njëri tjetrin.

  Më shumë

  Platforma Interaktive e Diasporës

  Harta interaktive është një platformë që funksionon si bazë e të dhënave të të gjitha organizatave të diaspores shqiptare në botë. Harta po ashtu synon të ofroj një mënyrë me të lehtë për komunitetet dhe organizatat të komunikojnë dhe lidhen me njëra tjetrën.

  Harta

   Diaspora Flet

   Diaspora flet do të jetë një hapësirë që synon t’i jep zë organizatave dhe komuniteteve të tyre në diasporë. Diaspora flet do të përdoret për të nxitur ide dhe projekte ndërmjet grupeve të diasporës, si dhe të avokojnë për interesat e tyre në shtetet amë ne Ballkan.

   Shkrimet

    Mark Kosmo, Kryetari i Bordit të Germin, flet rreth konceptit të Shqiptarëve Global, pjesë e vizionit tonë për një rol më të madh të Diaspores tonë në zhvillimin e vendeve me popullatë shqiptare në Ballkan.

    Ne Jemi Shqiptarët Global

     Germin organizon konferencën e parë ndërkombëtare “Diaspora flet”, e cila si mision ka krijimin e mekanizmave efektiv dhe mundësive për angazhimin e diasporës dhe lehtësimin e dialogut të dyanshëm me institucionet publike në vendin e tyre të origjinës.

     Konferenca Diaspora Flet

      Germin u nderua me çmimin Shqiponja e Artë për rrjetëzimin e Diasporës anembanë ne Samitin e Parë të organizuar nga Qeveria e Republikës së Shqipërisë.

      Çmimi Shqiponja e Artë

      466

      Lokacione

      Shih Location

      639

      Ngjarjet

      Shih Ngjarjet

      411

      Shkrimet

      Shih Shkrimet

      Programi

      Nisma për Dialogun e Strukturuar për të Drejta të Diasporës

      “Përfshirja e diasporës, ristrukturimi i nevojave dhe promovimi i të drejtave të tyre.”

      Diaspora është kontribues kyç në ekonominë e vendit, dhe në zhvillimin e saj shoqëror e politik. Për të njohur kontributin e saj të paçmuar dhe nxitur që të arrijnë potencialin e plotë, organizata Germin ka filluar një nismë për të avokuar për të drejta më të shumta politike dhe shoqërore për diasporën. Nisma për Dialogun e Strukturuar për të Drejta të Diasporës (DSDD) synon të krijojë bashkëpunim mes komuniteteve që jetojnë jashtë vendit dhe institucioneve publike, fillimisht në Kosovë, dhe të zgjerohet në Shqipëri, Maqedoni, Mal të Zi e Serbi. Ne synojmë të lehtësojmë përfshirjen e diasporës në proceset poltikëbërëse duke përdorur teknologjitë bashkëkohore dhe kanalet jo-formale për avokim kolektiv.

      Qëllimet kryesore të DSDD-së janë:

      • Të krijoj një rrjet të strukturuar të anëtarëve të diasporës që janë të vetëdijshëm për të drejtat e tyre shoqërore dhe politike;
      • Të krijojë mekanizma për përfshirjen e diasporës në proceset politikëbërëse; dhe
      • T’i fuqizojë anëtarët e diasporës për të marrë pjesë në proceset politikëbërëse, fillimisht në Kosovë.

      Kjo nismë do të menaxhohet nga Prishtina, në bashkëpunim dhe këshillim të afërt me shoqatat partnere në Zvicër (Shiko), Norvegji (Lobi Euro-Atlantik) dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës (Albanian Professionals in DC).

       

      Më Shumë

      Aktivitetet sotAktivitetet

      Ne synojmë të përdorim teknologjitë e reja në mënyrë që të lehtësojmë komunikimin dhe fuqizojmë lidhjet mes diasporës dhe shteteve të origjinës në Ballkan.

      Partnerët tanë

      Albanian American National Organization Albanian - American Womens's Organization Albanian Canadian Yellow Pages Advocacy for Society Development-AFSD agrohimbrg Aksioni për Nëna dhe Fëmijë Aktivistët Shqiptar në Unia Berner Oberland Alb uk tv Alba Immigration Albaix e.V. Albania News Albanian American Organization of SW Florida Albanian Australian Community Of NSW Albanian Business Network Albanian Canadian Community Association of Toronto Albanian Canadian Excellence Albanian Canadian Society ''Iliria'' of London Canada
      Albanian Community of Worcester ALBANIAN CULTURAL ASSOCIATION "SHPRESA" INC. Albanian Roots -Rrënjët Shqiptare Albanian Student Association Albanian Students Association at Harvard College Albanian/American Association ''Arbëria'' Albanian Canadian Women's Association Albanians Connect Albanian American Association of Cleveland Ohio Albanisches Kulturinstitut albanosfera Albansk Ungdom Albinfo.ch Alisar Prospects Training CIC Allakod ALVA
      American School of Kosova Ansambli "TROJET" Antonioiol Antoniovjn Antonioyct Albanian Professionals in DC Aquasport Terme Asd AQUILA ARBITALIA Aritau Asociación de los Albaneses en España Assoalbania - Associazione imprenditori albanesi in Italia Association Albania Associazione albanese aquila - Arco Associazione Albanese
      Associazione Albanesi in Italia A. A. I.. Associazione Diaspora Unita Albanese DUA associazione La Svolta Avokate Xhevahire Klöppner AVOKO Avvocati Albanesi in Italia Albanian Youth and Students Association in Austria British Albanian Kosovar Council Bashkësia Shqiptare e Schaffhausenit Bashkësia Shqiptare Prefektura e Istres Shoqata shqiptare British Albanian Kosovar Council -BAKC
      Besa Foundation Bobsoilk Boston Albanians British-Albanian Lawyers Association Bursa Büyükşehir Belediyesı Atıcılar Ortaokulu Cash On Card Ltd. CH Albanian Professionals Chamber of Commerce Albania Luxembourg Classmates Forever, Inc.
      Danielorica Dardania e.V Dardania e. V. Davidkzi Davidnxv Davidzuh DHURO EDHE TI NJE LIBER Die Sterne Kosovas e.V. dioribara
      Dora Dorës Dritarja Online Eaglesland Albanian Society of BC Canada Effenty Eldaraee Eldarrxb Eldarwke Eldarytk Embathtum enharty ENVIRON-IT Epos Dance Ensemble ETEA Eugenerap
      Evaipy Evaxrs Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi Federata Nacionale e Shoqatave Shqiptare Itali.(FNAI) Federata PanShqiptare të Amerikës ''VATRA'' Ferdoussi Hasa Attorneys Fondacioni BONEVET Fondacioni Fondacioni Kosovar per Ndermarrjet Sociale Fondacioni Plavë - Guci Fondacioni Hajde FORUM DONNE INDIPENDENTI Forumi Rinor Ballkanik Gazeta Horizonte Unia GAZMEND FREITAG Germin
      Gjergj Kastrioti Foundation Gjergj Kastrioti Scholarship Fund Global Albanians Foundation Global Shapers Prishtina Gruaja Energji Pozitive Grupi i Vallzimit Rinia Grupi Valleve Shqiponja H2dowardLet Haissinty Hautboal HectorHax Shoqata HOTLA IDEAL - Integrative Deutsch-Albanische Gesellschaft e.V IDENTITET e.V. Igorhyd
      Igorxho iLIDH Shoqata Humanitare Ilirët ILIRI Asbl - Association des Albanais et Amis au Luxembourg Shoqata kulturore Illyricum Ilushikbfb Ilushikozy Ilushikqjx Ilushikxtb Instituti i GjeoGjebres, Shqiperi Instituti Zviceran i Studimeve Shqiptare - ISEAL Interkulturelles Frauennetzwerk e.V. International Leadership Club IPKO Foundation Irinrua Irinzra
      Juliaacqc Juliaaqfa Juliadl Julicxx Juliekc Juliqgy Julivuj Jusy
      KALLXO.com KASH "Naim Frashëri" Gjermani Kërko të drejtën tënde Këshilli Koordinues i Shoqatave Shqiptare në Austri Ketri Web Klub Kosova 1977 - Hamburg Këshilli Koordinues i Shoqatave Shqiptare në Steiermark “KKShShSt” Ko-iN Consulting Kolegji AAB Komuniteti i Mjekeve ne Saarbrucken Komuniteti Shqiptar i Gjenevës KOMUNITETI SHQIPTAR I SELANIKUT Komuniteti Shqiptaro-Amerikan ne Illinois Kongresi Botëror i Shqiptarëve
      Kosova Environmental Education and Research Center Kosova Ideas Kosovalb.com KosovaLive LAPSH ''Naim Frashëri'' Lapsh ''Naim Frashëri'', kantoni Aargaut LAPSH-Shkolla shqipe në Ostermundigen Leonana Leonmne LiassyLam Lidhja e te Diplomuareve dhe Studenteve Shqiptare ne Greqi\ Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali
      Lobi Euro Atlantik Shqiptar Austri Lobi Euro Atlantik Shqiptar në Belgjikë Lobi Euro Atlantik Belgjike nëndega Liezhë Lobi Euro Aatlantik Shqiptar Zvicër Lobi Euroatlantik- Shqiptar Lidhja e Shkrimtarëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Austri Aleksandër Moisiu Vjenë M.&M. Ivanaj Foundation Institut Massachusetts Albanian American Society Makowal ManagementDevelopmentAssociatesFoundation Margaretbom
      Margaretfah Margaretgmh Margaretqtg Margaretsvb MË AFËR MekuliPress Michailcsc Michailsdl Midlands Ethnic Albanian Foundation - MEAF Migrant Entrepreneurs International Ministri i Shtetit për Diasporën Ministria e Diaspores dhe Investimeve Strategjike - MDIS
      Shoqata Nënë Tereza - Graz NMEJwz OASA e.V. OJQ ARTA Ojq Dita OJQ Gjeomjedisi Organizata e Veteraneve të Luftës UÇK Kombëtare Organizata "JETA" Organizata jo Qeveritare ''Zana'' Organizata Vullnetare Organizata Vullnetare SHQIPET Trentino Alto Adige Organizate solidare nderkombëtare "RINIA" OscarAband OUTDOOR KOSOVO
      pedeorded pGDcQAL Platforma Shqiptart’ pleawnbap Prointegra Qendra e Botimeve për Diasporën Qendra e Kulturës Shqiptare Qendra Kulturore PreArt Quadro Klinik Organizasyon A. S. Radio Dëshira Belgjikë Radio Rinia Degjo Shqip Raise Your Hand For Help Revista Fjala e lirë Revista Kuvendi
      Rinia Shqiptare RIT Kosove (AUK) Robhwe Robtph RRJETI I BIZNESEVE SHQIPTARE GREQI Rrjeti i Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Norvegji Rrjeti i Profesionistëve Shqiptar në Norvegji Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Bote - AS@N RTV ILIRIA GJENEVE HD Rush Hair Cambridge Swiss-Albanian Finance Association scaneraLof
      Sergmit Sergpkk Sergrvk Sergwgw Serzagt Serzali Serzkma Serzukk ShawnJes SHIKO Shkolla Shqipe e MP Treviso Shkolla shqipe
      Shkolla Shqipe ''Gjuha Jonë'' (I-V) Shkolla Shqipe Luxembourg Shkolla Shqipe në Australi Shkolla Shqipe në Greqi - Nënë Tereza Shkolla shqipe ''Udha e Shkronjave'' në Huston - Arbëria Shkolla Shqiptare e Vallëzimit "SHOTA" Shoqata Shoqata AlBelget - Les AlBelges a.s.b.l. shoqata ALBITA Shoqata Arbëria Shoqata Ardhmeria Shoqata Atdhetare DIBRA Shoqata Atdhetare-Kulturore Shqiptaro-Amerikane “Bijtë e Shqipes” Shoqata Atdheu Graz Shoqata Atlantiku-Atlantic Association Shoqata Bashkimi Shoqata Shoqata Diaspora Meyrin
      Shoqata e Emigrantëve Shqiptarë - Nënë Tereza Shoqata e gruas Kuq e Zi Villach austri Shoqata e Inxhinierëve Shqiptarë të Zvicrës Shoqata e Kosovës për Marketing të Veshëmbathjeve Shoqata e Studenteve Shqiptare ne Slloveni Shoqata e Studentëve Shqiptarë të Gjenevës Shoqata Gjermano-Shqiptare Shoqata Greikoci Shoqata Humanitare Globi e.V Shoqata Humanitare Shitova SHOQATA ILIRIA Shoqata Konica - Konitza a.s.b.l - Bruksel / Bruxelles Shoqata Kraja Shoqata Kulturo-Sportive ''Arbëria'' Shoqata kulturore "Atdheu" Shoqata kulturore Dielli Demokristian Shoqata Kulturore Grate Shqiptare ne Trentino - TEUTA Shoqata Kulturore Nënë Tereza
      Shoqata Kulturore Shqiptare Shoqata Kulturore Shqiptare ''Bashkimi" Shoqata Kulturore Shqiptare BUJARIA Shoqata Kulturore Shqiptare Montreal Shoqata Kulturore Shqiptare NËNË TEREZA Shoqata Kulturore Shqiptare RBK e.V. Shoqata Kulturore Sportive Shqiptare në Gelsenkirchen e.V. Shoqata kulturore ''TIRANA'' në Malmo Shoqata kulturore-artistike ''Lushnja'' Shoqata Lunxhëria Shoqata Nënë Tereza në Namur Qendra Parandalo Shoqata Shqiperia Ime Shoqata Shqiptaro-Gjermane Münsterland Shoqata në Mbrojtjen e të drejtave dhe Kulturore të Emigrantëve Shqiptar në Kretë Greqi Shoqata Sofra Shqiptare Shoqata Studenti Cyrih Shoqata "Tutti Insieme / Të Gjithë Së Bashku"
      Shoqata Vatra e Shqiptareve Stamboll Shoqata Vatra Labe Shoqata Zhegra Gjenevë Shoqata Zvicër-Shqipëri Shoqata-Uskana Shoqëria e akademikëve shqiptarë - DIJA e.V. Shoqëria Kulturore-Artistike ''Dardania'' Shoqëria Kulturore Shqiptare Haemus Shoqeria Shqiptare ne Ireland Shpresa Programme - Hope Sindikalistët Shqiptarë në Zvicër Skanderbeg Fermo Italia Socialdemokratët Shqiptaro-Zvicerian STIKK Svetlanaavj Svetlanardj
      Svetlanasux Svetlanavct Svetlekl Svetleqh Svetlfak Swiss Albanian Finance Association - SAFA TASH - deutsch-albanische Plattform e.V. Team Albanians Tembo Construction The Albanian The Women's Organization ThomasNop Timi-Trans TOKA
      Traveks UK Albanians Network Union Deutsch-Albanische-Integration e.V Unioni Femrës Shqipetare Diasporë Unioni Gjitheshqiptar ne Diaspore Unioni Studentor Shqiptar-Turqi United Albanians of Australia Association URACult e.V. UWCKosova Vatra - Shoqata e shqiptarëve në Islandë Veronaabr Veronahdn Veronaoba Veronaqnq Victorfwx Victorliv
      Vikinlb Viktoribbc Viktoriivs Viktorivci Vilianagbl Vilianawfr VLERA ( Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë ) Whennyber Yellow Pages Kosovo

      Blogs

      Bordi Këshillues

      Hilmi Gashi lindi në vitin 1967 në Prizren, Kosovë. Shkollën e mesme e përfundoi në Prizren, duke vazhduar më pas në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti Ekonomik. Fatkeqësisht, për shkaqe politike dhe ekonomike, u detyrua t’i ndërpres studimet. Në vitin 1992 rifilloi dhe përfundoi studimet e Ekonomisë në Universitetin e Freiburgut. Nga atëherë, ka përfunduar studimet post-diplomike për Menaxher të Organizatave jo-fitimprurëse (OJF) në universitetin e njëjtë.

      Karriera e tij profesionale në Zvicër është biografi tipike për migrantë. Në fillim ka punuar si moler, përkthyes dhe zyrtar në një radio lokale. Pasi u largua nga Radio RaBe filloi të punojë në Kryqin e Kuq të Zvicrës si koordinator i qendrës për informimin dhe punësimin  e  refugjatëve nga Kosova. Më vonë ka punuar si menaxher projektesh për projekte të integrimit në Zvicër.

      Prej vitit 2005 Z. Gashi është i punësuar në Sindikatën Unia. Në fillim si përgjegjës në nivel shtetëror për migrantët nga ish-Jugosllavia, Ballkani perëndimor dhe shtetet tjera jashtë BE-së. Prej vitit 2009 është bashkëkryesues i Unia-s për Rajonin Berner Oberland.

      Përveç arritjeve të tij profesionale, Z. Gashi është edhe vullnetar aktiv. Mes tjerash, si pjesë e udhëheqjes së platformës albinfo.ch, si kryesues i Komisionit për integrim të qytetit të Bernës dhe bashkëdrejtues i Shoqatës për mbrojtjen e të drejtave të migrantëve Solidarité sans frontiers (Solidariteti pa kufinjë).

      Hilmi Gashi

      Bern, Switzerland

      Indira Kartallozi është themeluese dhe drejtore e Chrysalis Family Futures – një ndërmarrje shoqërore që merret me mbrojtjen dhe fuqizimin e të drejtave të njeriut dhe të drejtat shoqëroro-ekonomike të familjeve dhe grupeve të margjinalizuara dhe të cenueshme. Ajo gjithashtu është themeluese e Migrant Entrepreneurs International – një rrjet botëror që lidh ndërmarrësit migrues dhe promovon kontributin e tyre pozitiv shoqëror dhe ekonomik në tërë botën.

      Puna e saj e ka dërguar atë në disa shtete në Afrikë, Azi, Evropë dhe Amerikë Latine. Në MB, ajo punon si Këshilltare Juridike për Lirinë nga Tortura (Freedom From Torture). Më heret, ajo punoj si punëtore e lartë sociale në qendrën Baobab për mbijetues të rinj në mërgim, dhe Këshilltare për Banim dhe të drejta të mirëqenies në qendrën e Haringey për përkrahje të migrantëve.

      Në vitin 2015, Indira ishte njëra prej top 5 finalisteve për Gruan Migrante të vitit. Ajo gjithashtu është në Bordin Këshillues për Çmimet për Raportim për Sipërmarrjet Shoqërore, një nismë e CSR Nigeria, dhe nismës Kosova Changemakers në Kosovë.

      Që nga përfundimi i Masterit të saj për Studime të Refugjatëve dhe hulumtimit të saj novator për ashpërsinë  dhe reformat e mirëqenies, Indira është ftuar të flasë në konferenca dhe seminare të ndryshme përreth botës.

      Indira Kartallozi

      Antrewp, Belgium

      Marku është kryesues i Shoqërisë Shqiptaro-Amerikane të Masaçusets (MAAS/BESA), dhe bashkëthemelues i MAASBESA në vitin 2006. Ai aktualisht është kryeshef financiar i Grupit Mentor në Boston. Ka jetuar në Shqipëri dhe ka punuar atje si këshilltar i pavarur, si dhe ka mbajtur pozita me Bankën Botërore në Shqipëri dhe Uashington D.C. Për më tepër, ai ka punuar si profesor i ekonomiksit në Kolegjin Dartmouth.

      Marku ka qenë anëtar i Bordit të Administruesve i Këshillit Kombëtar Shqiptaro-Amerikan, dhe aktualisht është në Bordin e Drejtorëve të Tregimeve të Suksesshme Shqiptaro-Amerikane dhe Arkëtar për Koalicionin Këshilldhënës të Masaçusets për Imigrim dhe Refugjatë. Marku mban titullin Doktor (PhD) i Ekonomisë nga Universiteti i Uiskonsinit, dhe ka marrë diplomën universitare në Ekonomi dhe Matematikë në Universitetin e Masaçusetsit në Amherst.

      Mark Kosmo

      Boston, United States

      Jetmir Bakija is an international development professional who currently works on civil society development with National Democratic Institute (NDI) in Nepal. Earlier, he consulted for NDI in South-East Asia, the Middle-East and the North African region. He has also managed the Diaspora Engagement for Economic Development project at UNDP Kosovo and is a co-author of the Feasibility Study on Private Investment Fund for Diaspora Investors.  

      He is a long-term activist in Kosovo and has worked for various think-tanks tackling issues of parliamentary openness, election reforms and local government development.

      Jetmir graduated from Texas A&M University in 2005 with a Bachelor’s degree in Political Sciences and he holds a Master’s Degree on International Policy and Commerce from Valparaiso University (Indiana).  

       

      Jetmir Bakija

      Prishtina, Kosova

      Brikena Muharremi është avokate dhe aktiviste e bazuar në Londër. Është shqiptarja e parë që ka marrë liçencën e avokates në Angli. Ka përvojë disa vjeçare në këshillimin e departamenteve qeveritare britaneze në çështje të ndryshme ligjore. Brikena është themeluese dhe kryetare e Shoqatës së Avokatëve Shqiptaro-Britanik (British-Albanian Lawyers Association), e cila ka për qëllim promovimin e bashkëpunimit në mes të avokatëve në Angli, Kosovë dhe Shqipëri, avancimin e diturisë në fushën e drejtësisë, promovimin e sundimit të ligjit dhe të çasjes në drejtësi dhe përkrahjen e gjeneratave të ardhshme të avokatëve. Shoqata deri më tani ka bashkëpunuar në aktivitetet e saj me disa nga profesionistët më të mirë në fushën e drejtësisë në Angli dhe jashtë Anglisë dhe e ka përkrahjen e institucioneve në Angli, Kosovë dhe Shqipëri. Më shumë informata rreth shoqatës i gjeni në www.balawyers.co.uk.

      Brikena Muharremi

      London, United Kingdom

      Lulzim Syla është partner menaxhues në kompaninë Elen, kompani kjo e specializuar në fushëne elektro-energjisë. Përveç angazhimeve në këtë kompani, Syla është konsulent për disa kompani private të Kosovës. Ai ka përfunduar studimet baçelor për ekonomi në Universitetin e Prishtinës, Departamenti i Menaxhimit dhe Infomatikës, dhe është certifikuar si trajner në Menaxhim Strategjik nga Instituti WiFi, në Austri.

      Syla po ashtu ka qenë mbikëqyrës i disa bizneseve dhe projekteve të ndryshme private, duke përfshirë edhe punën në Komisionin Europian. Ai është bashkë-themelues i Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) dhe kryetar i komisionit për energji në këtë organizatë. Në kuadër të angazhimeve dhe funksioneve, ai ka kontribuar edhe në zhvillimin e disa strategjive si: ‘’ Strategjia për Inovacion 2013-2020″, “Strategjia për Zhvillimin e Arsimit Parauniversitar në Kosovë 2007 – 2017”, “Strategjia për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme nga MTI në 2012 -2016 “, etj.

      Syla është gjithashtu bashkë-themelues i shoqatës për Energji të Ripërtritshme – SHERK, në Kosovë.

      Lulzim Syla

      North Rhine-Westphalia, Germany

      Stafi

      Lirim Krasniqi holds a Master of Science in Political Theory and International Development from the University of Tirana, Albania, and Cuza University in Romania. He is currently completing his second master/specialization in Comparative Politics and Political Economy at the Central European University (CEU) in Budapest, Hungary. Krasniqi is a creative political researcher and policy analyst with a solid experience in various civil society organizations in Kosovo, with a focus on Migration and Diaspora, Political Economy, as well as Foreign and Security Affairs. He is the author of several policy analysis, policy briefs and articles published from Germin, and some of the most prominent journals/magazines in Kosovo. He has been engaged with Germin since 2017 and started the official engagement as policy analyst and project manager in 2018. As of March 2020, the new Board of Germin, appointed Krasniqi as Co-Executive Director of the organization.

      Lirim Krasniqi

      Co-Executive Director

      Sihana Bejtullahu has a background of more than 8 years working in leading positions in the Civil Society Organisations (CSO’s), she is specialized in carrying out all aspects of a project, from conception to execution and feedback, which has given her an excellent reputation in the field. She holds a Master Degree in School Psychology and Counseling at the University of Prishtina – Faculty of Philosophy.
      Bejtullahu was directly involved in programs supporting education and innovation systems within youngsters in more than 24 Kosovo municipalities of Kosova by transforming ideas with social design into concrete projects.
      Bejtullahu is also active in different groups of activists who advocate for human rights such as women’s rights, and other vulnerable groups. Bejtullahu has joined the Germin Team as a Program Director in November 2019. In her role, she fosters an environment of teamwork and ensures that strategy is clearly defined while overseeing performance and maintaining the moral of the team. As of March 2020, the new Board of Germin, appointed Bejtullahu as Co-Executive Director of the organization.

      Sihana Bejtullahu

      Co-Executive Director

      Arbnor Mjeku has finished his bachelor studies for Political Science at the University of Prishtina, and after his Master studies for European Integration and Public Administration. During his Master studies, he has completed one semester in the University of Cukurova in Turkey and another one in the University of Ljubjana.

      His professional career until now consists of different institutions and organizations which consist of the Ministry of Local Public Administration, Presidency of Kosovo Republic, Albanian Embassy in Kosovo and a few other non-governmental organizations. Arbnor will be our Project Officer within the Program “Engaging Diaspora Experts – EDP”.

      Arbnor Mjeku

      Project Officer

      Elsa është studente e fakultetit juridik️ në Universitetin e Prishtinës. Ajo që në moshë të re ka treguar interesim në fusha të ndryshme, duke u angazhuar si vullnetare, e duke ndjekur trajnime edhe në fushën e tekonologjisë informative.

      Elsa ka përvojë në lëminë e marketingut dixhital dhe në të njejtën kohë beson fuqishëm në rolin e qytetarisë aktive!

      Elsa Tahiri

      Intern

      Kontakti

      Lokacioni
      Rr. Tringë Smajli, nr.28/48
      Prishtinë, Kosovë, 10 000
      Tel
      +383 49 54 25 25