Beta

Federata PanShqiptare të Amerikës ''VATRA''

2437 Southern Blvd, Bronx, NY, United States
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Federata PanShqiptare të Amerikës ''VATRA'' është themeluar nga Fan.S. Noli dhe është organizata e dytë më e vjetër shqiptare në ShbA pas organizatës ''Malli i Mëmëdheut''. Më 28 prilli hyri në histori si dita e themelimit të federatës “Vatra” dhe më 13 qershor 1912 ajo njihet zyrtarisht nga institucionet ligjore amerikane.
Organizata sot ndihmon shqiptarët e Amerikës për intergrimin në SHBA dhe punon për lirinë dhe demokracinë e kombit shqiptar kudo që ndodhet

Detajet

Viti i themelimit
1912
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
United States
Aktivitetet
Advocacy
Communications
Events
Fundraising
Volunteering/Mentoring
Mediat Sociale
Facebook Twitter