Beta

Fondacioni Hajde

Veternik, Lagja Qendresa Deshmoret e Loxhes, pn Kosovo
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Duke inkurajuar dialogun dhe eksplorimi në art, Hajde! është i përkushtuar posaçërisht për të mbështetur dhe për të promovuar një gjeneratë shumë të re të artistëve. Synon ndërtimin e një strukture të veçantë për bashkëpunim te vazhdueshëm, shkëmbimin dhe ngritjen e vetëdijes dhe të menduarit kritik në lidhje me artin bashkëkohor dhe artistët nga Kosova. Duke u nisur nga ligjërata, seminare dhe trajnime në bashkëpunim me institucionet dhe akademitë në fushën e artit dhe më gjerë, rezidenca me kritikë dhe artistë, deri te mbështetja e artit dhe publikimit të projekteve, ky fondacion ka për qëllim te zhvillohet, zgjerohet dhe rritet me artistët dhe organizatat e artit në nivel lokal, rajonal dhe ndërkombëtar. Duke gjeneruar kështu një shkëmbim kulturor dhe duke krijuar lidhje të reja. Duke reflektuar gjendjen aktuale të gjuhës së artit, si dhe strukturat e saj, Fondacioni Hajde! paraqet një sinergji përmes një rrjeti aktiv të artistëve dhe bashkëpunëtorëve, një platformë për prezantimin e artit bashkëkohor, si dhe një forum kritik për forcimin e lidhjeve dhe ndërveprimet mes kulturës bashkëkohore të Kosovës dhe atë të vendeve të tjera.

Detajet

Viti i themelimit
2015
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
Kosovo
Aktivitetet
Research/Development
Mediat Sociale
Facebook Twitter