Beta

Shoqata Arbëria

67 Montague Road, London, United Kingdom
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

"Organizata Arberia eshte themeluar fillimisht ne vitin 2013 nga nje grup i vogel anetaresh (shqipfoles) te cilet me deshire dhe pasion ngulmuan ne hapjen e nje qendre edukimi dhe argetimi jashte orarit shkollor per femije, te rinje dhe familjare. Te gjithe se bashku arritem te bejme te mundur transformimin e organiztes, nga nje grup i vogel, ne nje organizate ku momentalisht numerohen ne me shume se 120 femije te regjistruar dhe ne me shume se 300 anetar ne moshe te rritur, gjithashtu, mbi 20 vullnetare dhe punetor te angazhuar ne role te ndryshme. Arberia eshte regjistruar ne vitin 2014 si nje organizate jo-fitimprurese dhe ne nje te ardhme te afert, synon marjen e statusit ""organizate bamiresie"".

Misioni i Arberise eshte qe te mbeshtese, inspiroje dhe te fuqizoje komunitetin shqiptar edhe me gjere ne Mbreterine e Bashkuar. Fokusi kryesisht vihet mbi individe dhe familje (vecanerisht ata qe jane ne veshtersi financiare dhe te vecuar nga shoqeria) si emigrante dhe azilkerkues te cilet e gjejne te veshtire te integrohen ne shoqerine ku ata jetojne. Sherbimet e Arberise mbulojne dhenie informacioni, referime, trajnime, edukim shtese, inkurajim ne ruajtjen e tradites, kultures dhe gjuhes shqipe per mosha te reja dhe femije si dhe aktivitete zbavitese e sportive e organizime evenimentesh te ndryshme.

Arberia ka si qellim te mundesoje sadopak lehtesimin e veshtiresive familjare dhe individuale qe mund te hasen ne jeten e perditshme, si dhe ti inkurajoje ata qe te behen pjese e komunitetit ku te luaje rol te rendesishem ne shoqeri dhe te ndihen plotesisht te integruar/

Detajet

Viti i themelimit
2013
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
United Kingdom
Aktivitetet
Advocacy
Communications
Art and Culture
Consulting/Training
Fundraising
Program Implementation
Volunteering/Mentoring
Sports
Mediat Sociale
Facebook Twitter