Beta

Shoqata Kulturore Shqiptare RBK e.V.

Löher Straße, 51491 Overath
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Shoqata jone eshte krijuar ne mars te vitit 2011 dhe perbehet nga me shme se 60 anetare.
Qellimi i shoqates eshte ruajtja dhe prezantimi i gjuhes, kultures dhe tradites shqiptare si dhe integrimi ne kulturen e vendit ku ne jetojme. E gjitha kjo realizohet nepermjet shume aktiviteteve qe ne organizojme gjate vitit si vetem ashtu dhe ne bashkepunim me shoqatat e tjera shqiptare dhe joshqiptare.
Aktivitetet kryesore qe ne organizojme jane:
1- Dy festat e pavaresise.
2- Dy turne futbolli per femije dhe te rritur
3- Festa e 1 Qershorit dhe e 8 Marsit.
4- Ndihma e vazhdueshme pa pagese qe ju jepet mergimtareve shqiptare qe kane ardhur ne Gjermani keto vitet te fundit.
5- Aktivitetet dhe evinementet qe organizojme me organizatat gjermane ose me qytetin e Bergisch Gladbach ku ne kryejme veprimtarine tone. Aktivitete te tilla jane 4 ne vit.
6- Organizimi i Festave te Krishtlindjeve me shqiptare, Gjermane dhe nacionalitete te tjera.

Keto ishin ne pergjithesi aktivitetet e shoqates sone.

Me respekt
Mimoza Leka

Detajet

Viti i themelimit
2011
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
Albania
Germany
Kosovo
Aktivitetet
Volunteering/Mentoring
Mediat Sociale
Facebook Twitter