Beta

Unioni Gjitheshqiptar ne Diaspore

280 AVENUE MARECHAL FOCH
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Ne baze te programit te Unionit Gjitheshqiptar ne Diaspore, ne synojm té institucionalizojm diasporen gjitheshqiptare si nje identitet politike gjitheshqiptar ne diaspore. ky identitet politike te jet pjese e institucioneve shtetrore ne atdhe dhe e shteteve te tjera ne bote ku ka shqiptare.ky institucionalizim mund te arrihet me formimin e nje kuvendi gjitheshqiptar ne diaspore, formimin e kuvendeve qendrore neper shtete ku ka shqiptar, formimi e kuvendeve themelore ne çdo lokalitet ne bote ku ka shqiptare. Ne perberje te ketyre organeve te jen sherbimet per arsim, kulture, sport, drejta te njeriut, juridike, informim, regjistrim, etj.Keto organe do te ken per detyr, te mbrojn te drejtat e komunitetit te tyre aty ku jetojn ne baze te konventave nderkombtare, per pjesmarrje aktine ne jeten politiko-shoqerore dhe mbrojtje nga asimilimi, si dhe te mbajn lidhje me trungun shqiptar.

Detajet

Viti i themelimit
2014
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
France
Aktivitetet
Other
Mediat Sociale
Facebook Twitter