Beta

Shkolla Shqiptare e Vallëzimit "SHOTA"

Dammweg 31, 5000 Aarau, Switzerland
Gjejë në hartë
  • 2

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Qëllimi i themelimit, veprimit dhe ekzistimit të Shkollës Shqiptare të Vallëzimit "Shota" është:
-të bëhet shkollë e vërtetë nëpër të cilën edukohen të rinjtë tanë mërgimtarë,
- mësimi i hapave të parë të valleve burimore shqiptare,
=edukimi i shëndoshë me dijet, veprimet dhe materien e folklorit burimor kombëtar si dhe kostumografinë tonë tradicionale e artistike,
-mosharrimi i traditave të folklorit burimor kombëtar,
-interpretimi i drejtë dhe në mënyrë artistike i folklorit dhe i kostumografisë sonë kombëtare, që të rinjtë tanë të jenë të aftë të vazhdojnë drejt caqeve më të larta artistike në fushën e valleve dhe kostumografisë burimore e artistike,
-me paraqitjet dhe koncertet tona t’u afrojmë kënaqësi bashkatdhetarëve tanë dhe artdashësve të shumë vendas,
që kulturat të veprojnë shlirshëm në hapësirat që janë këtu në Zvicër dhe më gjerë, krijimi i lidhjeve shpirtërore me artdashësit vendas,
-krijimi dhe përjetimi i lidhjeve shpirtërore mes kulturave të ndryshme në shtetin e Zvicrës, që Shkolla Shqiptare e Vallëzimit "Shota" të bëhet ambasadore e vërtetë e kulturës sonë kombëtare në shtetin ku vepron dhe në mesin e kulturave shumëngjyrëshe të shtetit helvetik.