Beta

TASH - deutsch-albanische Plattform e.V.

Badgasse 15
Gjejë në hartë
  • 3

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

Rreth nesh
Kush themeloj TASH-in dhe kur ndodhi ajo?

TASH- Platforma gjermano-shqiptare eshte nje iniciative mjaft e re. Ajo u themelua ne muajin mars te vitit 2007. 20 studenta shqiptare u mblodhen ne universitetin Wolfgang Goethe te Frankfurtit/Main. Ato u njoftuan ne platformin te internetit StudiVZ dhe e themeluan initiativen me emrin “TASH- iniciativa studentore te shqiptareve ne diaspore”. Prej themelimit Tash-i realisoj shume projekte, por edhe vete iniciativa ka ndryshuar shume.
Ne vitin 2016 ndodhi rithemelimi i shoqates me emrin "TASH - Platforma gjermano-shqiptare" ne Eppingen, nje qytet te vogel te Gjermanis jugore.

C’fare jane qellimet e TASH-it?

TASH e.V. eshte krijuar per t’a nxituar shkembimin interkultural e shoqerise gjermane dhe shqiptare. Vecanterisht TASH-i merret me pikat e edukimit (ku sidomos do te ceket rinija) dhe interkulturalitetit, cilat jane te rendesishme per bashkjetesen solidare ne nje bote te globalizuar.

C’fare do me thene TASH?

Ne gjuhen shqipe do te thote thjesht TANI! Veprimi ne te TASHmen per nje bote edhe ardhmeri me te mire.