Beta

Vatra - Shoqata e shqiptarëve në Islandë

Engjasel, Reykjavík, Iceland
Gjejë në hartë
  • 0

    Ngjarje
  • 0

    Shkrime
  • 0

    Degë

Përshkrimi

'Vatra' lindi me nismën e bashkatdhetarëve banorë të lagjes Breiðholt (Reykjavik) por në qëllimin e saj është gjithpërfshirëse për mbarë shqiptarët kudo që ndodhen ne Islandë, pa dallim gjinor, fetar apo krahinor.

Veprimtaria e Vatrës përmbledh:

1- Organizimin dhe mbajtjen e manifestimeve kulturore kombëtare

2- Organizimin e kurseve të gjuhës shqipe për fëmijë

3- Organizim / mbështetje për kurse islandisht për shqiptarë

4- Bashkpunimin me shoqatat islandeze si dhe të huaja të llojit të njëjtë.

5- Mbajtjen dhe shpërndarjen e librave dhe revistave shqip.

Detajet

Viti i themelimit
2014
Statusi legal
Registered
Vendi i Veprimit
Iceland
Aktivitetet
Communications
Events
Mediat Sociale
Facebook Twitter