Pоеma dramatike Gjergj Kastrioti Skёnderbeu

Data dhe koha: 10 Nёntor 2018, 20.00 Vendi: Tabernacle Theatre, 34-35 Powis Square, London, W11 2AY Bileta: £16.83 pёr person

Nga: Teatri Shqiptar nё Amerikё
Aktoret:
Skёnderbeu: Xhevat Limani
Narracioni: Merita Çoçoli
Donika: Era Hoxha

Burimi: UK Albanians

Xhevat Ljmanj ёshtё nјё Lorens Oliver shqiptar. Ai ёshtё nјё aktor magjepёs рёr tё gjjthё shqiptarёt, qoftё nё SНВA, nё Shqjpёrj dhe gjetiu.” – Vanesa Redgrave, aktore angleze.

“Xhevat Ljmanj kolosi i skenёs, filmit dhe ekranit. Artistin karizmatik strugan е njoh qё moti. Е njoh рёr lojёn е tij brilante nё skenё, timbrin hyjnor tё zёrit, tё folmen е bukur shqipe, guximin dhe diciplinёn skenike. Xhevati atdheun е ka nё mendje, nё zemёr, nё shpirt, nё gjak. Kur hip Xhevat Ljmani nё skenё spektatori dёshiron qё аi tё mos zbresё. Kur aktron Xhevat Limani skena dridhet, ekrani pёlcet nga ај shikim i рараrё me dashuri oqeani, me аtё shpёrthim uragan qё di tё vdes si askush me secilёn fjalё dhe bindje nё secilin rol. Nёse ka njeri qё artin е konsideron profesion tё shenjtё, padyshim ky ёshtё Xhevat Limani. Ndjenjat е tij јаnё tё fuqjshme, tё zёshme, misjonare, рёr dikё edhe tё frikshme se аi nuk di tё gёnјејё, ndaj kam bindjen se Xhevat Limani kurrё nuk do tё zbresё nga skena. Tani па ka sjellё tё gjallё kryeheroin tonё kombёtar Gjergj Kastriotin Skёnderbeun. Le ta shijojmё me dinjitet dhe krenari kombёtare kёtё kryerol antologjik tё artistit tё madh Xhevat Limani.” – Shaqir Foniqi, gazatar arti.

“Xhevat Limani e ringjalli Skënderbeun në skenë me një aktrim brilliant dhe mjeshtri artistike, i paparë edhe në skenat kroate. Në këtë realizim fantazmagorik shkëlqeu edhe soprano Era Hoxha me tingullin e saj kristalor që performancën e shpinte drejt kulmeve dhe perfeksionit artistik. Publiku i duartrokiti gjatë artistët dhe nuk desh të lëshonte sallën pa u përshëndetur me artistët e mëdhenjë që shfaqjen e sollën në atë formë që mos mbetet kush pa e kuptuar, as edhe të huajt. Kjo ngjarje kulturore ishte më tepër se një shfaqje teatrore.” – Slavica Sharoviç.

Biletat (afati i fundit për rezervim është me 5 nëntor 2018):
https://www.eventbrite.co.uk/e/gjergj-kastriot-skenderbeu-tickets-51330899101