Shijoni verërat nga Kosova dhe Shqipëria: 2 shkurt 2019 në Zvicër

Kemi kënaqësinë që të ju ftojmë në aktivitetin e 2 shkurtit 2019: “Punë dhe Verë”, me fillim në orën 11. Në Strickhof Wülflingen, Riedhofstrasse 62, 8408 Wülflingen.

 

Në Zvicër tash mbretëron heshtje dimri në vreshta dhe kështu, vreshtarët kanë kohë për të bërë përmirësimet në vreshtë dhe për kultivimin e verës së re në bodrum. Kështu ndodh edhe në Kosovë dhe në Shqipëri. Verëtarët e atjeshëm duan që t`i njohin konsumatorët në Zvicër me prodhimet e tyre. Edhe pse pajisjet teknike lehtësojnë punën e verëtarit, në prerjen e hardhive dhe në kultivimin e verës, puna e dorës dhe ndjeshmëria për natyrën vazhdojnë të mbeten në plan të parë.

Në aktivitetin tonë ne ua prezantojmë punën e dorës, llojet e rrushit, regjionet e vreshtarisë dhe verërat nga Shqipëria dhe Kosova. Albinfo.ch është sponzor medial i kësaj ngjarje më 2 shkurt 2019.

Aleksandri i Madh dhe Jul Cezari kanë pasur rastin që verërat e këtyre zonave tradicionale vreshtare t`i shijojnë në vend; ne ua lehtësojmë punën dhe ua sjellim këto verëra në Wülflingen. Ne ua tregojmë varietetet e ndryshme të rrushit, vreshtat dhe vreshtarët si dhe u ofrojmë verëra për t`i degustuar. Viteve të fundit janë arritur përparime të qëndrueshme në cilësi. Dhe jo vetëm kaq, verërat e kësaj origjine sa i përket raportit çmim-cilësi nuk kanë pse të fshihen kur krahasohen me verërat tjera nga Evropa e Jugut.

-Ftesë-

Kemi kënaqësinë që të ju ftojmë në aktivitetin e 2 shkurtit 2019: Punë dhe Verë”, me fillim në orën 11. Në Strickhof Wülflingen, Riedhofstrasse 62, 8408 Wülflingen.

Programi:

11.00 Hapja e portës dhe shikimi i ekspozitës

12.00 Urimi i mirëseardhjes për mysafirët, nga deputeti kantonal, Claudio Schmid

Përshëndetja nga deputeti nacional, Alfred Heer

Në vazhdim, degustimi i verërave nga rajone të ndryshme të kultivimit të verës.

Organizatorët nuk kanë interes sa i përket prodhimit, tregtimit dhe shitjes së verërave të prezantuara dhe rajoneve. Qëllimi i tyre është që t`i bëjnë më të njohura verërat e këtyre regjioneve, për të rritur kërkesën dhe për të bërë kështu përpjekje për krijimin e vendeve të reja të punës në këto regjione. Na ndihmoni në këtë synim dhe vizitojeni aktivitetin!

Albinfo.ch është sponzor medial i këtij aktiviteti.