„Buka e UÇK-së“

„Buka e UÇK-SE“ është një dokumentar qe i tregon aktivitetet logjistike të grupit „Mergimi“ të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjatë luftës në Kosovë në vitin 1999.

Grupi „Mergimi“ ishte një organizatë logjistike që furnizoi ushtarët me armë, ushqim dhe burime të tjera të nevojshme. Grupi ishte jashtëzakonisht mirë e organizuar dhe e dokumentuar. Dokumentacioni shkoi aq larg sa që shpenzimet për një copë bukë u regjistruan me dorë dhe u arkivuan.

Sot është tani para një turme të dokumentacionit që është përdorur në një hap të parë për të krijuar këtë dokumentar dhe do të vazhdojë të dixhitalizohet vazhdimisht në ekran informative dhe analitike tyre në moshën dixhitale.

Përveç Ilir Konushevci,  i cili vdiq në luftë  – sot i quajtur si një hero popullore – komandant i grupit „Mergimi“ janë të gjithë protagonistët nga filmi jenë të gjallë dhe do të jenë në dispozicion në shfaqjen gjatë aperitiv për bisedime të drejtpërdrejta.

Ekipi i „Mergimit“ në drejtim të Gani Nuha, ka arritur të krijojë një film dokumentar faktik, i cili tregon historinë e tyre gjatë luftës në Kosovë në vitin 1999.

Filmi shfaqet të premten, më 15 qershor 2018 në ora 18.30-22.00 në kino Orion në Dübendorf