“PriFilm Fest 2017”, -Prishtinë,Ditë e Diasporës

“PriFilm Fest 2017″   në bashkëpunimë më ministrinë organizone këto kativitet.
13-20 korrik 2017
1.”Foot Fist”, Francë – premierë botërore;
2.”Enlightening”, Spanjë – premierë botërore
3.Sarajevo, Bosnja dhe Hercegovina – premierë ndërkombëtare;
4.”Guns”, Gjermani – premierë ndërkombëtare;
5.”The art of moving”, Gjermani – premierë regjionale;
6.”See you in Chechnya”, Francë – premierë regjionale;
7.”Nevertheless, Al Quds”, Palestinë –premierë regjionale;
8.”Gaza surf club”, Gjermani-premierë regjionale;
9.”Spielfelid”, Gjermani –premierë regjionale;
10.”Girl Power”, Republika Çeke – premierë regjionale;
11.”I am not from here”, Spanjë – premierë kosovare;
12. “Ben Gurion , Epilogue”, Izrael – premierë kosovare;
13. “The Wonderful Kingdom of Papa Alaev”, Izrael – premierë kosovare;
14. “Like Dew in the sun”, Zvicër – premierë kosovare;
15. “Ghost Hunting”, Palestinë – premierë kosovare;
16. “Burning Issue”, Gjermani – premierë kosovare.
Lokacionet:
Teatri Kombëtar (dy salla), 14-19 korrik / çdo ditë prej orës 16:00-00.00h premierë filmash
evropianë dhe nga Ballkani.
Kinema ABC, 14-19 korrik / çdo ditë prej orës 15:00-00.00 premierë filmash nga mbarë bota,
filma artistikë dhe dokumentarë.
Kinema nën qiellin e hapur në sheshin “Zahir Pajaziti”, më 13-20 korrik / çdo ditë prej orës
20:30; filma shqip / hyrja falas.
Kinema nën qiellin e hapur në amfiteatrin e Muzeut Kombëtar, më 14-19 korrik / çdo ditë prej
orës 20:30; filma shqip dhe nga mbarë bota.
“PriBeats”, Episode 1 – Mbrëmje me muzikë elektronike (DJ të huaj dhe vendës), te amfiteatri i
pishinës së Gërmisë, 14 korrik, nga ora 20:00-06:00.
“PriFest Afters” – Mbrëmje me muzikë “LIVE”, bendet e Prishtinës ‘Drite e pluhun: kange e
Prishtinës’ – 15 korrik, nga ora 19:00-01:00, te amfiteatri i pishinës së Gërmisë.