Shkollat shqipe takohen tek sheshi Skënderbej në Fermo

Ne ceremonine e mbylljes së vitit shkollor për nxënësit qe ndjekin shkollen shqipe në Fermo, Macerata, Ancona e Fermignano, ku do jenë të pranishem: përfaqesues te disa shkollave e shoqatave shqipëtare në Marche e regione te tjera në Itali si dhe autoritetet lokale. Kjo ditë festive koicidon me 13 vjetorin e titullimit te sheshit Skënderbej dhe festës së një qershorit ditës së fëmijeve. Ne kuadrin e vitit të Skënderbeut do të festojnë së bashku tek monumenti nxënësit, mësuesit dhe prindërit e katër shkollave shqipe në Regione Marche.
Parashikohet te ndiqet ky program:
Tek Sheshi Skënderbe ne Fermo,
10:00 Mirëseardhja nga presidenti i Shoqatës z. Gezim Zira, përshendetje nga Ambasadorja dhe Autoritetet  lokale Prefetura, Provincia, Sindaco Fermo, Porto Sant’Elpidio, Porto San Giorgio e ftuar te tjere) etj.
10:30 Prëzantojnë shkollat dhe përshendesin mësuesit dhe nxënësit me vargje dhe kënge nga 15 minuta për çdo shkolle.
11.30 Shpërndahen deftesat për nxënësit për nxenesit dhe çertifikata të mirënjohjes për mësuesit.
11.45 Kënge e valle me muzike popullore shqipetare nge të gjitha trevat, bufe me ushqime tradicionale shqipetare
12: 30 mbyllja e takimit.
është berë ftesë Ambasadorës se Shqipërise në Itali Sh.S.Zj. Anila Bitri
(via Asmara 5 Rome Itali)
për pjesmarrje në aktivitetin e organizuar në kuadrin e vitit të Skënderbeut me rasti 13 vjetorit të titullimit të sheshit Skënderbej, ditës së një Qershoreit dhe mbylljes së svitit shkollor për shkollat shqipe në Regione Marche.
Ftohen anëtare e simpatizante të shoqatës përfaqesues të shoqatave shqiptare në itali etj.