NJOFTIM: DiasporaFlet – Norvegji

Pas takimit me mërgatën shqiptare në Londër, Germin udhëton drejt Norvegjisë, në Oslo, për të diskutuar rreth të drejtave sociale dhe politike të diasporës.

Cili është qëllimi i takimit?

Diaspora është kontribues kyç në ekonominë e vendit, dhe në zhvillimin e saj shoqëror e politik. Për të njohur kontributin e saj dhe nxitur që të arrijnë potencialin e plotë, organizata Germin ka filluar nismën për Dialogun e Strukturuar për të Drejta të Diasporës (DSDD).

Për të mësuar më shumë rreth nisëm DSDD, ju ftojmë në një koktej rasti ku do të kemi edhe një mikrofon të hapur (Open Mic) për t’u njohur dhe diskutuar rreth mundësive për bashkëpunim. Në këtë ngjarje përfaqësuesit e Germin-it do të flasin shkurt për qëllimin e iniciativës DSDD, platformënDiasporaflet.org dhe si ju mund te bëheni pjesë përkrahëse e saj. Po ashtu, gjatë këtij takimi do të prezantohet misioni dhe puna e disa organizatave shqiptare në Norvegji, dhe do të flasim për potencialin e mërgatës tonë.

Ju mirëpresim, të shtunën, më 29 prill nga ora 17:00 në Oslo (Lokacioni: Vilhelm Bjerknes’ Hus Moltke Moes vei 35, 0851 Oslo RF-kjelleren).

Nëse keni ndonjë pyetje, mos hezitoni të na kontaktoni në email [email protected] ose në Facebook.


Iniciativa Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës përkrahet nga programi Promovimi i Shoqërisë Demokratik Democratic Society Promotion – DSP – i financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë (SCO-K) dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Danimarkës (DANIDA) dhe menaxhohet nga Kosovar Kosovar Civil Society Foundation – KCSF

***

Hei alle sammen!
Etter møtet med den albanske diasporaen i London, vil Germin reise til Norge, i Oslo, for å diskutere Diasporaens sosiale og politiske rettigheter.
Germin er en ikke-statlig organisasjon som utnytter Diaspora-ens ferdigheter, kunnskap og nettverk for å fremme utvikling og diplomati av Vest-Balkan. De jobber også for å styrke samarbeidet mellom diasporaen, befolkningen og regjeringene.
Hva er hensikten med møtet?
Diasporaen er en viktig bidragsyter til landets økonomi, og dets sosiale og politiske utvikling. For å anerkjenne deres bidrag og oppmuntre dem til å nå sitt fulle potensial, har Germin organisasjonen startet initiativet for strukturert dialog for rettigheter i den Albanske Diasporaen (DSDD).
Hvis du vil vite mer om DSDD initiativet, inviterer vi deg til en cocktail party der det også vil være en åpen mikrofon (Open Mic) til å bli kjent og diskutere muligheter for samarbeid. I denne sammenkomsten vil Germin representanter tale kort om formålet DSDD, DiasporaFlet.org og hvordan du kan bli en del av dets støttenettverk. Under dette møtet vil også arbeidet til ulike albanske organisasjoner i Norge bli presentert, samtidig som vi vil snakke om potensialet til vår Diaspora.
Du er hjertelig velkommen, lørdag 29. april fra 17.00 i Oslo (Sted: Vilhelm Bjerknes’ Hus Moltke Moes vei 35, 0851 Oslo RF-Kjelleren).
Hvis dere lurer på noe, må dere ikke nøle med å ta kontakt på email [email protected] eller på facebook.
Vi sees i Oslo!

Germin er en ikke-statlig organisasjon som utnytter Diaspora-ens ferdigheter, kunnskap og nettverk for å fremme utvikling og diplomati av Vest-Balkan. De jobber også for å styrke samarbeidet mellom diasporaen, befolkningen og regjeringene.