Platforma Butler Hospitality i siguron 15 milion dollarë, për të ofruar përvojë më të mirë në një dhomë hoteli

Butler Hospitality është një platformë sipas kërkesës për shërbim në dhomë, e themeluar në vitin 2016 në New York City, nga Premtim Gjonbalic. Butler Hospitality ofron lehtësira në çdo dhomë hoteli dhe është e specializuar në ofrimin e shërbimit të dhomës për hotele me shërbime të kufizuara.

Kompania me qendër në New York operon si një “kuzhinë fantazmë”, që do të thotë se merr kuzhinën e një hoteli në një pronë dhe e përdor atë për të ofruar shërbime të ushqimit për mysafirët aty brenda dhe në hotelet pranë, tha themeluesi Tim Gjonbalic në një intervistë.

Aty morën pjesë The Craft Group, &vest, Scopus Ventures dhe Mousse Partners. Financimi i ri sjell shumën totale të një kompanie 4-vjeçare të ngritur në 20.2 milion dollarë, që përfshin një rrumbullakim të farave dhe fondet e bllokuara nga vetvetja, tha Gjonbalic.

Investimi i ri do të përdoret për të rritur partneritetin e kompanisë me kompani në tregje të reja. Butler Hospital tashmë operon nga katër kuzhina hotelesh në New York dhe planifikon të zgjerohet në Chicago, Miami, Washington D.C. dhe San Francisco deri në fund të vitit, tha Gjonbalic. Përveç kësaj, kompania dyfishoi ekipin e saj ekzekutiv dhe punësoi 250 njerëz, të gjithë punonjës me kohë të plotë – diçka për të cilën ai tha se është i ngazëllyer për ta bërë.

“Është një kohë e vështirë për industrinë e mikpritjes për të rekrutuar njerëz kur nuk e dihet se çfarë do të bëjë tregu,” tha ai.

Një nga fushat që Gjonbalic konsideron se pengon industrinë është se hotelet nuk ishin në gjendje të kuptojnë se çfarë të bëjnë. Shumë eksperimentuan me ushqime që i merr me vete ose duke ndryshuar shërbimin në dhomë, por dështuan për shkak të kohës së gjatë të pritjes dhe tarifave të kushtueshme të shërbimit. Në të kundërt, Butler Hospitality po ofron një përvojë pa probleme, duke dhënë porositë direkt në faturën e hotelit të personit dhe duke e shpërndarë ushqimin në më pak se 30 minuta.

“Ne po hyjmë dhe po tregojmë se cila duhet të jetë përvoja,” tha Gjonbalic. “Ju nuk keni nevojë për një karrocë në dhomë ose një tarifë shërbimi 20 $ për ta dorëzuar ushqimin. Vizitorët duan një paketim të mirë, një menu të mirë, transparencë të çmimeve dhe të jenë në gjendje të ndjekin porosinë e tyre. Kjo duhej të kishte ndodhur shumë kohë më parë.”

Ndërkohë, të ardhurat e Butler Hospitality janë dyfishuar çdo vit, dhe tani që kompania ka kuptuar integrimin, përvojën, paketimin dhe hartimin e menusë, është e gatshme të shkojë në tregjet e reja, tha ai.

Hapat e ardhshëm të kompanisë do të jenë për të thelluar përvojën ndaj klientit. Kjo përfshin marrjen e preferencave të udhëtarëve sa i përket ushqimit dhe pijeve, kështu që kur ata shkojnë në hotelin partner, Butler Hospitality mund të angazhojë klientin me atë njohuri.

“Kjo është aty ku ne duam të shtojmë vlerë,” tha Gjonbalic. “Hotelet le të ofrojnë dhoma dhe shtretër, dhe ne do të ofrojmë shërbimin e ushqimit dhe pijeve nga atje. Ne duam të kontrollojmë mikpritjen në dhomë. “

Burimi: Këtu