DiasporaFlet n’Pejë

Organizata jo-qeveritare Germin ju fton që të na bashkoheni në takimin e rradhës me diasporën, që të diskutojmë rreth mundësive të bashkpunimit për zhvillimin e mëtejmë të vendit. Ky është edicioni i pestë i takimeve me diasporën, DiasporaFlet n’Pejë, i cili do të mbahet më 28 Korrik, e premte, duke filluar prej orës 18:00 në Exit Bar.

Duke mos njohur aftësitë e diasporës, Kosova po humb një potencial të madh që mund t’i ndihmojë në avancimin e shoqërisë tonë, e sidomos rinisë. Andaj, Germin synon që ta ndryshojë këtë bindje të njëanshme për diasporën, si dhe të lidh të rinjët nga Kosova me diasporën përmes diskutimeve joformale në mes të të rinjve të moshave të ndryshme dhe profesionistëve shqiptarë që jetojnë jashtë, për të shkëmbyer eksperiencat dhe njohuritë.

Në takimin e rradhës DiasporaFlet n’Pejë, për të ndarë me ne përvojën e tyre dhe për të diskutuar rreth përfshirjes së diasporës në ndërtimin e një të ardhmeje të përbashkët, janë të ftuar: Albana Krasniqi nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, New York, anëtare e bordit në organizatën Gift of Life International dhe Ilir Daci nga Norvegjia, Olso, bashkëthemelues i kompanisë The Apartments Company. Folësit në panel do të ndajnë me ne rrugëtimin dhe eksperiencat e tyre. Njëherit, pikë kyçe e takimit do të jetë edhe rëndësia e rrjetëzimit të profesionistëve shqiptarë nga diaspora dhe atyre në Kosovë, si dhe ndryshimeve shoqërore që ky rrjetëzim mund të na sjell

Ky bashkëbisedim do të moderohet nga Elza Ramadani, e cila punon në projetin Yes në organizatën GIZ, ndërsa editoriali do të shkruhet nga Egzon Sadiku, i diplomuar për Art dhe Filozofi në Macalester College.

Jeni të mirëseardhur në DiasporaFlet n’Pejë në Exit Bar, në orën 18:00, me ç’rast të gjithë pjesëmarresit janë të ftuar për një koktej rasti.

***
Takimi DiasporaFlet n’Pejë përkrahet nga Friedrich Ebert Stiftung, Prishtina Office

#DiasporaFlet #DiasporaPower #Germin #Pejë