Ditët e Diasporës në Kosovë

Agjenda e plotë e ditëve të Diasporës në Kosovë 2019

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike.

Kampi Diaspora
Vendi:“ Rugovë” 20-24 korrik 2019.

Festivali me fëmije nga Diaspora 27-29 korrik 2019
Vendi: Sheshi “Skënderbeu”- Prishtinë, ora 16:00

Takimet tradicionale me investitor nga diaspora 26 korrik 2019
Vendi : Hotel Sirius , ora 14:00-17:00

Kuisi i Diturisë 28 korrik 2019
Vendi: “Radio Televizioni i Kosovës” Ora 10:00

Konferenca – Gruaja në diasporë-digë e fuqishme kundër asimilimit 29 korrik 2019
Vendi: Hotel Sirius Ora 10:00

Koncert per diasporën – 01 gusht 2019
Vendi :Sheshi Zahir Pajaziti – Prishtinë , ora 20:30 -23:30

Manifestimi qendror për diasporën (Koncert) 2 Gusht 2019
Vendi: Skenderaj – Sheshi “Adem Jashari” ora 20:00

Shkolla Verore 05-09 gusht 2019
Vendi : Rugovë

Promenadë për mërgimtarë 07gusht 2019
Vendi: Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani” Ora 11:00

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike/ Komuna e Prishtinës

Panairi Tradicional për Diasporën 24-27 korrik 2019
Vendi: Sheshi “Skënderbeu “Prishtinë , Ora 11:00-19:00

Sofra Tradicionale 26 korrik 2019
Vendi : Sheshi “Skënderbeu” – Prishtinë , Ora 19:00 -22:00

Koncert me tenorin “Ramë Lahaj” 01 gusht 2019, ora 20:00 -22:00
Vendi: Sheshi “Skënderbeu” – Prishtinë

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike & Komuna e Vushtrrisë

Koncert “Ti je pjesë e atdheut” 17 korrik 2019
Vendi : Bulevardi “Adem Jashari”

Ekspozite e hartave, e fotografive dhe pikturave;
Film: Shpija e e agës 18 korrik 2019
Vendi: Kalaja e qytetit

Streetball ;
Orë letrare “Sofër për mërgimtarin”;
Ekspozitë e fotografive të vjetra 19 korrik 2019
Vendi: Kalaja e qytetit

Aktivitete rinore
Film Dokumentar: Isa Boletini 20.07.2019
Vendi: Kalaja e qytetit

Aktivitete rinore 21 korrik 2019
Vendi: Kalaja e qytetit

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike / Komuna e Mitrovicës

Ditët e Mërgimtarëve 2019. 25 korrik 2019

Vizitë muzeut të kristaleve “Trepça”, Vizite Muzeut të qytetit, Kullës së “Isa Boletinit”, Xhamisë në Mazhiq dhe Kishës në Stantërg. 25-28 Korrik 2019

Aktivitete të përbashkëta kulturore , artistike, gjuhësore dhe sportive dhe grupe të Ansambleve të qyteteve , dhurata për mërgimtarët e pranishëm dhe drekë tradicionale 28 korrik 2019

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike & Komuna e Gjakovës

Koncert për mërgimtarë – Gjakova feston 26,27,28 Korrik 2019
Vendi : Qarshia e vjetër e qytetit ora 20:00

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike & Komuna e Skenderajt

Aktivitete te ndryshme kulturore:
Panairi i veshjeve tradicionale;
Sofra “Drenicase”;
Kuis ;
Fushata vetëdisuese;
Sport;
Kolonia e Artistëve;
Kampi Rinor, SKx, Vizita Monumenteve Kulturo-historike, Muzikë Live ) 15 korrik 2019 -15 shtator 2019
Sheshi “Adem Jashari “Skenderaj

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike & Komuna e Pejës

“Frozen” Drama nga tre nxënës te shkollës fillore Dardania , si dhe disa recitime nga fëmijët e shkollave te ndryshme te Pejës . 14 Korrik 2019

Takimi i kryetareve te bashkësive lokale me kryetarin e komunës se Pejës z. Gazmend Muhaxheri. Takimi do te ketë karakter informues dhe bashkëpunues rreth aktiviteteve qe do zhvillohen për nder te muajit për Diasporë. 23 Korrik 2019

Shpalosja e punimeve ne forme te ekspozitës nga fëmijët me nevoja te veçanta nga organizata “Pema dhe Duart plot mëshirë”, 26 Korrik 2019
Vendi : Parku i qytetit te Pejës nga ora 11:00.

Ndeshje miqësore futbollistike mes klubit te veteraneve “Besa “me klubin e veteraneve nga Diaspora. 01 Gusht 2019

Komuniteti Boshnjak -“Takime Letrare te shkrimtareve nga Diaspora, Kosova, Mali i Zi, Bosnja, Maqedonia dhe rajoni i Sanxhakut” 03 Gusht 2019
Vendi Vitomiric.

Komuniteti Boshnjak -Shoqata folklorike “Xherdan” organizon koncerte, festivale, gara ne Shtetin tone dhe ne Evrope (Gjermani, Liksemburg, Slloveni, Turqi, Republika Ceke, Austri dhe ne rajon) ,ku përveç këngës ,vallëzimit dhe veshjeve qëllimi i folklorit është ruajtja e traditës se boshnjakeve, angazhimi për lidhjen e boshnjakeve te diasporës, Kosovë dhe lidhja e rinisë boshnjake anë e mban botës. 04 Gusht 2019

“Lojërat tradicionale ne Rugovë” 04 Gusht 2019
Gara sportive në disiplina të ndryshme tradicionale
Program kulturor me këngë e valle
Koncert me muzikë folklorike dhe autoktone
Vendi Stankaj / Rugove ora 11.00
Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike &Komuna e Ferizajt
Programi është parapare i larmishëm, por me karakter kulturor 28 korrik- 2 gusht 2019

Koncert për fëmije 26 korrik 2019
Vendi: Bulevardi i Qytetit

Koloni artistike dhe ekspozite për mërgimtarë 27 korrik 2019
Vendi: Bulevardi i qytetit

Tingujt e zemrës 28 korrik 2019
(aktivitet kulturo-artistik për mërgimtarë ne Fsh Mirosale)
Vendi: Qendra e Kulturës Fsh. Mirosalë

Ore letrare 29 Korrik 2019
Vendi : Sheshi Kadare

Rock & Karaoke 29 korrik 2019
Vendi: Sheshi Kadare

Ekspozite e Eksponateve – vizuale 30 korrik 2019
Vendi: Sheshi para Bibliotekës

Koncert /Kori dhe Orkestra e Qytetit 30 korrik 2019
Vendi //

Panair me produkte ushqimore 31 korrik 2019
Vendi: Bulevardi i Qyteti

Shfaqje Teatrore 31 korrik 2019
Vendi: Teatri Adriana – ferizaj

Mbrëmje Filmi 01 gusht 2019
Vendi : Galeri

Turnir në Volejboll 01 gusht 2019
Vendi: Palestra e Sporteve

Koncert- Këngë e valle 02 gusht 2019
Vendi: Bulevardi i Qytetit