FESTA e MIQËSISË midis POPUJVE

Veprimtaria e organizuar në bashkëpunim me Qendrën Sociale San Tommaso, A.I.S.M. Shoqata Ivorian dhe simpatizantëve Marche, Save Grupi i Veprimit Marche, synon të promovojë “integrimin e banorëve lokalë dhe të kontribuojnë në procesin e rikualifikmit të Lido tre harqet në Fermo, disa aktivitete mbështetëse e informative, tashmë të ndërmarra nga Shoqata të tilla si: Kursi i Gjuhës Shqipe, Zyra e Informacionit Ligjor, aktivitetet e Fëmijëve dhe ngjarje të ndryshme.

Ngjarja kulturore dhe sportive multietnike të miqësisë mes popujve, organizuar në kuadër dhe në përputhje aktivitetin e verës “Tre Archi, tre netë, një botë”, sponsorizuar nga qyteti i Fermo në lagjen Lido Tre Archi, parashikon për pas programit:

1. Turne futbolli për të rriturit dhe fëmijët në Qendrën Sociale të San Tommaso që do të zhvillohet gjatë dy ditëve: e shtuna 28 (raundet paraprake) dhe e diela 29 korrik (finalet).
2. Turnetë e shahut dhe të dominosë në Qendrën Sociale San Tommaso të dielën pasdite nga ora 15.30 deri në orën 18.30 më 29 korrik 2018.
3. KONCERT me MUZIKË FOLKOLORISTIKE DHE VALLET POPULLORE TRADICIONALE të një grupi artistik që do të vijë posaçërisht nga Shqipëria. Ekspozita e kostumeve nga rajone të ndryshme dhe ushqimi tradicional shqiptar. Fillon në orën 20:30 deri në orën 23:00 të dielën më 29 korrik 2018 në Sheshin Scanderbeg në Lido Tre Archi.

Iniciativa nuk është fitimprurëse dhe siguron pjesëmarrjen e lirë për të gjithë qytetarët.