Festa e pavarësisë

FTESE PER FESTEN E FOLKLORIT SHQIPTAR

I nderuar zoteri /zonjë
Shoqata ILIRA ne TONGEREN ju fton te merrni pjese ne edicionin e pare të lorjave popullore ne BELGJIKE. Prania e elementeve e lojrave te ndyshme sjellin nje sfrere te mrekullueshme e te paharrueshme.Ku lloj aktiviteti eshte me i madhi ne Belgjike. Qellimi eshte zhvillimi I Lojrave Popullore me te gjitha Shoqatat te cilat jane aktive ketu ne Belgjike. Keshtu ne shpesojme qe Lojrat Popullore të kontribuojë në ndërtimin e një bote më të mirë duke edukuar të rinjtë nëpërmjet të ushtruarit me aktivitete sportive pa asnjë loj forme diskriminimi dhe me shpirtin Olimpik, i cili kërkon mirëkuptim të ndërsjelltë me shpirt miqësise, solidaritetit .
Ky ёshtё një aktivitet me karakter social- kulturor, te bej njohjen me traditat tona kombëtare me anёn e performimeve të këngëve, valleve dhe lojrave popullore etj…
Aktiviteti këtë vit do të përfshij fëmijë dhe të rinj të cilët do të vijnё nga BELGJIKA, GJERMANIA E LUXEMBURGU, FRANCA. Ne kete aktivitet speciale per ju do paraqesim shkurjen e vajzes nuse ose KANAGJEGJI. Kete do ta interpretoj me mjeshtri grupi i valleve Vatra nga Brukseli ne bashkpunim me vajzat e shoqates Iliria Tongeren nen udheheqjen e zonjes Vaile SHkodra.

PROGRAMI
11.30 – Hapja
11.45 – Fjalim mireseardhje nga Kryetari i Shoqates
12.00 – Fjalim nga ambasadat e Shqipersie e Kosoves
12.15 – Fjalim nga perfaqesuesit e qytetit Tongeren
12.25 – Fjalim nga perfaqesuesit e shoqatave
12.00 – Fillim i aktivitetit
• Lojra Popullore me kapuqa ose filxhana, degergjik ose cicmic me jastaka, me qelika, me guxha, me terheqjen e litarit, shtyrjen e durve, etj.
• Valle me motive folklorike
• Këngë me motive folklorike
• Sfilatë me kostume tradicionale

Te gjitha moshat jane te mirepritura
Me nderime SHOQATA ILIRIA

per ma shum info: +32488 81 97 00
+32495 48 28 22