GJURMË SHQIPTARE NË VIENË

Me rastin e vitit të Skënderbeut
SHKOLLAT SHQIPTARE NË ITALI
organizojnë :
GJURMË SHQIPTARE NË VIENË
Në kërkim të historisë së Kombit Shqiptar
5-6 maj 2018

Programi:
– Vizitë didaktike e udhëzuar në muzeun e armëve ku ndodhet shpata dhe përkrenarja e Heroit tonë Kombëtar “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu”.
– Vizitë didaktike në gjurmët e inxhinierit Karl Gega.
– Koncert artistik me nxënësit e shkollave.
– Shëtitje në qytetin e Vienës

SHKOLLAT ORGANIZUESE:
• Shkolla shqipe “Scanderbeg Parma”, Parma
• Shkolla shqipe “Udha e Shkronjave”, Asti
• Shkolla shqipe “Shqiponja”, Reggio Emilia
• Shkolla shqipe “Imparare l’Albanese”, Padova

SHKOLLAT QË MBËSHTESIN INICIATIVËN:
• Shkolla shqipe “Ura” – Novara
• Shkolla shqipe “Dallandyshet”, Mortara – Pavia
• Shkolla shqipe ” Naim Frashëri” Macerata
• Shkolla shqipe “Sofra Shqiptare” Lecco
• Shkolla shqipe në Quinto, Trevizo
• Shkolla shqipe në Bassano del Grappa, Vicenza
• Shkolla shqipe “Skanderbeg”, Fermo
• Shkolla shqipe “Besëlidhja”, Rovereto
• Shkolla shqipe “Mirë se vini”, Ancona
• Shkolla shqipe “Zëri Atdheut”, Reggio Emilia
• Shkolla shqipe “Lidhja e Prizrenit”, Treviso
• Shkolla shqipe në Rovigo
• Shkolla shqipe “Albani”, Fermignano, Pesaro Urbino
• Shkolla shqipe “Nënë Tereza”, Pesaro Urbino
• Shkolla shqipe “Aquila”, Arco.

PARTNER MEDIATIK:
• ALBANIA NEWS
• RRËNJËT

PARTNER:
• F.N.A.I – Federata Kombëtare e Shoqatave Shqiptare në Itali
• L.SH.A.SH.I – Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptar në Itali

• GRUPI ARTISTIK ” MILLE STELLE” – FORUM DONNE INDIPENDENTI

Tel: +39 0521291583
Cell: +39 3283346610
Cell: +39 3470815900