“Për Nënën”- shfaqje krejt më ndryshe në Lucern

Një projekt sipas modelit nga, “Hellowelcome” dhe “Secondo Theaterfestival”, nga dhe me banorët e Lucernit; e shtunë, 24 nëntor, në mes orës 14:00 dhe 17:00, në Hellowelcome, Kauffmannweg 9 (prapa Hotel Astoria); më pas aperitiv; hyrja falas; kolekt.

Një performancë krejt më ndryshe nga teatri qe jemi mësuar të shohim. Vjen të shtunën, më 24 nëntor 2018, pikëtakimi “Hellowelcome” do të hapet një hapësirë multikulturore, e gjallë, polivalente dhe hapësirë ​për të gjithë vizitorët që do ta ndajnë.

Në këtë hapësirë ata narratorët presin ndonjë vizitorë, të cilit i lënë të rrëfejnë ndonjë histori të shkurtër. Vizitorët janë të mirëseardhur midis orës 14 dhe 17 të mbrëmjes, për të dëgjuar, për aq sa munden, për rreth 50 tregime.

Tregimet e vogla në vete mbërthejnë përvoja të gëzueshme dhe të dhimbshme të jetës, momente të përkujtuara, tregojnë rreth karakterit social dhe familjar, ekzaminimin e atributeve të roleve kulturore dhe pikëpamjeve personale.

Bijat, djemtë, mbesat, nipërit e mbesat dhe nënat flasin për perspektivat e tyre përkatëse për këtë temë.

Tregimet reflektojnë përvoja, të dëgjuarit, të shpresuarit, të zhyturit në mendime, ata janë të trishtuar dhe të lumtur, me humor dhe kritikë. Gjatë pasdites, ju do të keni mundësinë të bisedoni me njëri-tjetrin përgjatë një aperitivi.

«Për Nënat» ​​është një format i “Secondo Theaterfestival”, zhvillohet në bashkëpunim me dhe në pikëtakimin e Hellowelcome dhe udhëhiqet nga varianti.

Festivali “Secondo Theaterfestival” ka ofruar shfaqje kombëtare dhe ndërkombëtare nga teatri profesional dhe amator prej vitit 2005.

Që dy vite, ftohen formacione teatri amator për të zhvilluar pjesë nën drejtimin profesional.

Këto të ashtuquajturat “kampe” janë ngulitur në festivale personale të teatrit; ata ftojnë në një dialog të karakterizuar nga optimizmi dhe besimi.

Ky festival sensibilizimi zhvillohet nga 17 nëntori deri në fund të marsit 2019 në qytete të ndryshme në Zvicër.  www.secondofestival.ch

“Hellowelcome” është një pikëtakim për refugjatët dhe vendësit në mes të Luzernit; një vend takimi kundër vetmisë, një kafene për biseda, informacion dhe mbështetje, një vend për kurse dhe ngjarje, një qendër për takime dhe shkëmbime, një hapësirë ​​kundër mërzisë dhe mungesës së shpresës. Hellowelcome është një vend për të gjithë ata që janë të interesuar në kultura të tjera. >> www.hellowelcome.ch

“spielart” e sheh veten si një qendër për zhvillimin dhe zbatimin e projekteve të edukimit kulturor dhe kulturor me fokus në projektet e integrimit të llojeve të ndryshme.

Projekte të shumta janë kryer që nga viti 1998 në shkolla dhe institucione të tjera; www.spielart.ch

Projekti mbështetet nga Zyra Federale e Kulturës BAK, e qytetit të Lucernit –

Lagjet dhe Integrimi, Fondacioni Rinor Lucern dhe Kisha e Reformuar e Kantonit të Lucernit.

 

Marrë nga albinfo.ch