Regjistrimi i parë klasik i Sopranos Alketa Cela – Kontribo edhe Ti

Prej një kohe të gjatë që i kushtohem operas dhe roleve të mia me dashuri, përulësi dhe profesionalizëm. Kam para meje mundësinë e mrekullueshme për të bërë një rekord CD me Orkestërn e Operas të Lionit të nivelit të lartë. Fillova para disa ditësh publikimin në një web-pjesëmarrëse ULULE, një kërkesë për kontribute dhe donacione për të qenë në gjendje të realizoj projektin tim në muajt e ardhshëm. Unë kam nevojë për mbështetjen tuaj që të njoftoni sipas mundësive rrjetet tuaja,për të bërë të mundur realizimin e diskut tim të parë me ariet më të bukura. Lidhja më poshtë ju drejton direkt në projektin tim ku mund të lexoni në detaje synimin tim.

https://fr.ulule.com/alketacela-disque/

Merrni pjesë, ndani me të dashurit tuaj që tani këtë njoftim. Eshtë një projekt i mjaft i veçantë për mua, sepse rolet e para i interpretova me orkestrën e operas së Lionit.

Muzikalisht &Përzëmërsisht ALKETA CELA

Tekti i perkthyer nga Site-Participatif ULULE

1) Unë këndoj në skenat ndërkombëtare rolet kryesore, do të doja të realizoja këtë projekt që është në zemrës sime: regjistrimi im i parë i arave operistike, i shoqëruar nga një orkestër e shkëlqyer franceze.

CD-ja ime e parë audio do të sjellë së bashku, ariat e operës që më pëlqejnë, që kam kënduar ose jo në skenë. Seancat e regjistrimit do të bëhen muajt e ardhshëm në Francë për një periudhë prej 6 ditësh. Dëshiroj të konkretizoj këtë projekt që kurrë nuk kam pasur rastin të bëj, mua më duket thelbësore në rrjedhën e një jete artistike.

2) Për çfarë do të përdoren fondet?

OBJEKTIVI 35 000 €

28 000 € Shumica e donacioneve do të përdoren për të financuar:

– orkestrën

– dirigjent

inxhinier i tingullit

– redaktimi, drejtimi artistik i diskut

– Editimin e diskun

7000 € Fushata e nisjes

– prodhimin e mbulesës së CD-së

– broshurë, punë grafike, foto

– shpërndarjen e CD-së

– prezantimi i diskut në shtyp dhe rrjetet mediatike

– financimi i koncerteve promovuese në skena të ndryshme të rëndësishme në Francë dhe Evropë.

– Financimi i Platformës Ulule

Për liderin e projektit

WEBSITE MY: https://www.alketacela.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/alketacelaartiste/

INSTAGRAM:https://www.instagram.com

Unë jam Alketa Cela, soprano franceze me origjinë shqiptare. Pas debutimit tim për teatrin La Fenice në Venecia dhe në Opérën e Lyonit, një karrierë më e rëndësishme është zhvilluar dhe ende më jep momente intensive artistike.

Ftuar nga teatrot më të mëdha në Evropë si Bordeaux Opera, Poloni Opera Kombëtare, Hamburg Opera Shtetërore, Komische Oper në Berlin, La Monnaie Opera, Nancy, Metz dhe Montpellier, unë luaj, Ifigjenia në Tauris, Mimi, Toska , Anna Donna, Liu, LaTraviata, Madama Butterfly.

Ndiej sot nevojën për të pasur një gjurmë, një dëshmi audio cilësore. Qëllimi do të ishte shumë më tepër sesa thjesht një regjistrim arkivor i një shtëpie të operës me regjistrim të papërshtatshëm të zërit. CD-ja ime gjithashtu do të ishte një mundësi e mirë për të kënaqur kërkesat e shpeshta të publikut pas koncerteve të mia.

Dëshiroj të bëj regjistrimin tim të parë me një orkestër të njohur franceze! Skena dhe muzika gjithmonë më kanë frymëzuar dhe shpresoj t’ju sjell me këtë disk të parë një nënshkrim vokal dhe interpretime të forta. Për të arritur qëllimin tim ju ftoj të gjithëve për të mbështetur këtë projekt të mrekullueshëm klasik!

3) KRITIKA –

Gazeta Le Monde

“La Bohème”

“… Alketa CELA magjepese u jep karakteristikat e rregullta të fytyrës së saj dhe bukurisë unike të timbërit të saj. Sepse surpriza e mirë e mbrëmjes është kjo këngëtare e re shqiptare, e cila bëri debutimin e saj në Opéra de Lyon dhe karakterizon një Mimi që posedon, krahas vlerësimit të kërkuar nga linja Puçiniane, një ngjyrë tragjike dhe lartësi solare … “

Marie-Aude Roux

PAYSUD MAG

“Carmen”

“(…) një rreze dielli u shfaq në personin e Alketa Celës në rolin e Mikaelës. AH! Duke dëgjuar atë, ne jemi më në fund në opera. Plotësia e fuqisë në zë me bukurinë, formulimin,

nuancat dhe të mesme. Është e bukur, është e nxehtë, është e fuqishme. Ajo beson në të. Ajo është Mikaela. “

Jean-Claude Meymerit

ConcertoNet

“Huguenots”

“… Alketa CELA, zë lluksoz e shkëlqyeshme, sigurimin e shprehjes …”

Philippe HERLIN