Folklori Shqiptar

Shoqata ILIRA ne Tongeren ju fton te merrni pjese ne edicionin e dyte të lorjave popullore ne Belgjike. Prania e elementeve e lojrave  te ndyshme  sjellin nje sfere te mrekullueshme e te paharrueshme.

Ky lloj aktiviteti eshte me i madhi ne Belgjike me bashkepunim me te gjitha shoqatat shqiptare ketu ne Belgjike

Qellimi eshte zhvillimi i Lojrave Popullore me te gjitha Shoqatat te cilat jane aktive ketu ne Belgjike. Ne shpresojme qe Lojrat Popullore të jenë një kontrubim në  ndërtimin e një bote më të mirë duke edukuar të rinjtë nëpërmjet të ushtruarit te aktiviteteve sportive  pa asnjë  loj forme diskriminimi dhe me shpirtin Olimpik, i cili kërkon mirëkuptim të ndërsjelltë  miqësise e solidaritetit .

Ky ёshtё një aktivitet me karakter social- kulturor , te bej njohjen me traditat tona kombëtare me anёn e performimeve të këngëve, valleve dhe lojrave popullore etj…

Aktiviteti këtë vit do të përfshijë fëmijë dhë të rinj  të cilët do të vijnё nga Belgjika, Franca, Gjermania e Luxemburgu.