Skënderbeu, figura me të cilën identifikohen shqiptarët

Gjergj Kastrioti Skënderbeu është hero kombëtar i shqiptarëve, i këtij populli të lashtë dhe me histori shumë të veçantë, është figura më e madhe, është figura me të cilën identifikohen shqiptarët, është figura që i bën krenar, që i frymëzon në të gjitha fushat, pra edhe në art.

Gjatë pesë shekujve, Skënderbeu ka qenë gjithmonë figura që i ka bërë bashkë shqiptarët, që i ka frymëzuar me athedashuri, me vullnet dhe me përkushtim për t’u bashkuar, sepse, siç thoshte edhe vetë Skënderbeu, të bashkuar bëhemi më të fortë.

Gjergj Kastrioti Skënderbeu nga Gazmend Freitag, 2013, laps në letër, 56 x 42 cm

Skënderbeu në Krujë nga Gazmend Freitag, 2013, laps në letër, 59,4 x 42 cm

Shpata e Skënderbeut nga Gazmend Freitag, 2016, tushe në letër, 59,4 x 42 cm

 

WIKIARThttps://www.wikiart.org/en/gazmend-freitag