Të kthyerit nga diaspora tregojnë për përvojat e tyre në Kosovë

Kjo tryezë ishte mjaft e suksesshme, me të ftuar që kanë treguar përvojat e tyre, se si kanë investuar në Kosovë, dhe pse kanë zgjedhur të kthehen përsëri në vendlindje

Platforma Albinfo.ch, të shtunën ka organizuar një tryezë të suksesshme në Prishtinë me temën “Investimi në Atdhe”, në kuadër të projektit “Storie suksesi”.

Kjo tryezë ishte mjaft e suksesshme, me të ftuar që kanë treguar përvojat e tyre, se si kanë investuar në Kosovë, dhe pse kanë zgjedhur të kthehen përsëri në vendlindje, shkruan albinfo.ch.

Eveniment i realizuar ishte suaza të bashkëpunimit të konferencës katërditore Diaspora Flet nga Germin.

Panelistët në këtë tryezë ishin Mërgim Cahani, themelues dhe CEO i kompanisë Gjirafa Inc., Jehona Gjurgjeala, themeluese e shoqatës Toka, Drenusha Shala, bashkëthemeluese e kompanisë Baruti, Edmond Hajrizi, kryetar dhe themelues i Universitetit për Biznes dhe Teknologji (UBT).

Moderimi është bërë nga Bashkim Iseni & Vjosa Gërvalla, drejtues të platformës albinfo.ch.

Fillimisht Iseni ka treguar për platformën e Albinfo.ch, që është një zë i diasporës shqiptare, me lajme, storie të sukseseve të tyre, dhe gjithçka rreth diasporës shqiptare, derisa më pas përmes një video janë prezantuar disa nga biznesmenët që janë kthyer në Kosovë dhe kanë investuar.

Gjatë tryezës është diskutuar për sfidat që ballafaqohen diaspora shqiptare kur vendos të investojë, por mesazhi i tyre ishte i qartë se, nuk janë pishman që janë kthyer, dhe u kanë bërë thirrje edhe të tjerëve të investojnë.

Ata kanë treguar për përvojat e tyre, që janë të suksesshme, dhe kur ke vullnet asgjë nuk është e paarritshme.

Më pas kishte edhe diskutime dhe pyetje, lidhur me panelistët për planet e tyre në të ardhmen.