We Are All Global Albanians: Transforming Our Future Together

Mark Kosmo: “We Albanians are not just connected — We are “hyperconnected” people”.

Mark Kosmo, shqiptaro-amerikani që ka mbajtur fjalimin e tij në TEDx Tirana, më 15 shtator 2018. Fjalimi i tij inspirues ishte për komunitetin shqiptarë dhe si duhet të lidhemi së bashku për të qenë agjentë të ndryshimeve në vendin amë. 

Kur isha i vogël nuk mësova gjuhën shqipe — familja ime ishte Amerikane të hënën deri të shtunën — ishim shqiptarë vetëm të dielën kur vizitonim gyshin, gjyshën, kusherinjtë dhe shpesh në kishën Shqiptare të Fan Nolit.  Por tani mund të them sinqerisht se jam një shqiptar i “rilindur”… e kam zemrën shqiptar, but my head is American!!!